Logo van "Veï Lou Quéri"

"VEI LOU QUERI" en Creuse -Limousin
Chambres en Tables d'Hôtes
Wij verzorgen graag uw vakantie in Moutier-Malcard. 

Contact
Onze tarieven
Reserveren

Home > Watersport


Zwemmen
Creuse is behalve platteland, ook waterland. Daardoor zijn er veel mogelijkheden om te gaan zwemmen.

Natuurlijk is het geen zeewater, noch vindt u er hoge golven, maar daarvoor in de plaats krijgt u rustige, kleine strandjes, waar kinderen nog rustig in het water kunnen ploeteren, zonder dat ze in de menigte uit het oog worden verloren.

Bij de stranden is er vaak ook nog gelegenheid om een kano of waterfiets te huren, een balspel te beoefenen en wat te eten en te drinken.

En als buitenwater u niet aantrekt, kunt u gaan zwemmen in de zwembaden van Pouligny-Notre-Dame en La Châtre (overdekt). U kunt in Pouligny zelfs Thalassobaden nemen.

Kanoën en Kayakken
In Crozant kan je niet alleen een rondvaart maken over de Creuse, je kunt er ook kano's en kayaks huren. Ook in het leuke dorpje Glenic is een kanocentrum gevestigd. U kunt hier materiaal huren, maar ook lessen volgen.

Waterskieën
Hou je meer van snelheid op het water, vlakbij, in Pouligny Notre dame is een z.g. teleskicentrum, waar je op ecologische basis kunt waterskieën, surfen en wakeboarden. Ski je liever achter een brullende motorboot aan, dan kan je in het Lac de Chambon terecht.
 

Roeien in de Creuse 

Het strand van Bourg d'Hem gezien vanaf Guémontet  

Het strand van Jouillat 

Het strand van Jouillat  

Vertier aan het strand van le Pays des 3 Lacs 

Waterskieën op het Lac Chambon 

Duiken
Vlakbij ons huis is in een voormalige steengroeve (graniet) een duikcentrum gevestigd, het Centre Subaquatique de "La Graule", waar duiklessen kunnen worden genomen. De sfeer, het heldere blauwe water, de begroeiing en de vissen geven je het gevoel dat je in de tropen bent beland. Alleen de (water)temperatuur doet daar natuurlijk niet aan mee.

Vissen
De Creuse telt 4000 km aan rivieren en beekjes en 3000 hectare meren. Het zal duidelijk zijn dat met zoveel water in de buurt er ook uitstekend gevist kan worden. Het VVV geeft jaarlijks een speciale visgids uit en heeft zelfs een visadviseur (of moeten we zeggen vissersadviseur?) in dienst. Ook is er een heuse vissersschool. Er kan gevist worden in stilstaand en stromend water, op forel, baars, snoek, rivierkreeft, enz. De echte visser moet maar eens op de vele pagina's van de Franse versie van onze website kijken.

 

Home < Activiteiten < WandelenFietsen en atb'nGolf > Accrobranche < Watersporten > Auto- en motortochten
> Evenementen

Webmaster"Veï Lou Quéri" Chambres et Table d'hôtes en Creuse: Corrie de Hoog -Tous droits réservés © 2007 - Contact: corrieron@wanadoo.fr