Logo van "Veï Lou Quéri"

"VEI LOU QUERI" in de Creuse -Limousin
Chambres en Table d'Hôtes
Wij verzorgen graag uw vakantie in Moutier-Malcard. 

Ons adres en zo
Onze tarieven
Reserveren

Home > Huize “Veï Lou Quéri" > een sfeerschets


Ook binnen straalt het huis dezelfde charme uit. Elke kamer is anders ingericht en kent een eigen verhaal, qua meubilair en decoratie.

We houden van reizen. In het huis zijn daarvan vele getuigen. Van de aankleding en inrichting van het huis tot uw sleutelhouder. We vertellen u er graag over.

Vanwaar de naam "Veï Lou Quéri"
Toen we ons verdiepten in de geschiedenis van de Creuse kwamen we erachter dat het vlakbij gelegen riviertje, de Petite Creuse, de grens was van de twee vroegere Franse talen, de langue d'oc en de langue d'oil.

Zo kon het toen gebeuren dat je aan de ene kant van het riviertje de herders tegen hun honden kon horen roepen
“Vai la quare” en aan de andere kant “Veï Lou Quéri”, wat in beide gevallen betekent “haal ze binnen”. De schapen en koeien dus. We houden van een knipoog, dus de keuze was gauw gemaakt. We wilden in de naam graag een verwijzing naar de geschiedenis, zagen onszelf als herder (gastheer/-vrouw), we houden van honden en de gasten zien we graag als onze schaapjes.

Het leuke is ook, dat als je het snel zegt, het lijkt op “vélo qui rit” (de lachende fiets), want je kunt hier immers prachtig fietsen.

Het logo
De knipoog en de reislust ziet u ook terug in ons logo. De herder met zijn hond en schapen in een Creusens landschap. Ja, u heeft gelijk. Die herder is niet van hier. Het is een herder uit Tanzania, gefotografeerd tijdens een van onze reizen. Het serene beeld van deze man met zijn hond deed Corrie vermoeden dat dit de god van de hondenhemel moet zijn en in gedachten haar liefde voor die trouwe viervoeters, zal het u ook duidelijk zijn waarom zij in het logo mochten verschijnen.

De oude kersenboom op de wei 

 De oude put

Pinksterbloemen in de tuin

De kersenboom op de binnenhof

De houtvoorraad voor de winter

Waterranonkels in de vijver

De oude hortensiastruiken 

Chambre d'hôtes voor de vogels 

Het oude tuinhek 

Detail van het oude hek 

De blauwe regen

 

HomeHuize “Veï Lou Quéri" < een sfeerschets

Webmaster"Veï Lou Quéri" Chambres et Table d'hôtes en Creuse: Corrie de Hoog -Tous droits réservés © 2007 - Contact: corrieron@wanadoo.fr